Inleiding

Eye-Wash Productions bestaat uit een team van experts die werkzaam zijn binnen verschillende takken en vormen waarbinnen dans zich kan manifesteren. Van dansmakers tot medewerkers met ervaring en inzicht in subsidies en financieel beleid; van productiemedewerkers tot een allround technicus; van PR- en educatiemedewerkers tot dansers en ontwerpers; bij Eye-Wash Productions vind je mensen die zich kunnen koppelen aan één of meerdere van deze functies. De bundeling van deze kwaliteiten maakt Eye-Wash Productions uniek.

Eye-Wash Productions:
  • Produceert op eigen initiatief projecten en voorstellingen die een breed publiek aanspreken.
  • Voert in opdracht speciale projecten uit die gemaakt worden voor een specifiek publiek.
  • Onderneemt educatieprojecten en legt hierbij op dit moment de nadruk op dansdagen op basisscholen.
  • Treedt incidenteel op als consultant en / of expert binnen het gebied waarin zij actief is.
 
Activiteiten
In 2005 gooide de stichting hoge ogen met haar eerste productie "De Fabriek", een multimediale locatiedansvoorstelling bij de oude klompenfabriek in Mierlo. Op 9 april 2006 organiseerde ze "D-MIX": Een dansdag waarop professionals, amateurs en onervaren dansers bij elkaar kwamen om samen in een dag een voorstelling maken. Het was een groot succes! In oktober en november 2006 bracht Eye-Wash Productions de kleine zaalvoorstelling "ALTIJD" in de Nederlandse theaters. September 2007 voerde Eye-Wash Productions de multimediale locatiedansvoorstelling "Geldrop aan Zee" uit op de Molenakker in Geldrop. Ruim 3200 bezoekers waren daar in acht dagen tijd getuige van.
Vanaf oktober 2007 ontwikkelt de stichting haar activiteiten onder de noemers van de vier pijlers: Own Projects, Special Projects, Education en Consultancy. Vanaf 2013 doet Eye-Wash het wat rustiger aan en richt ze zich vooral op de pijlers Own Projects en Education.