Eye-Wash Productions Nieuwsbrief 61
30-12-2009
 
 
Beste lezer,
 
Nu het buiten winters koud is wordt er binnen volop gedanst. Want ook dan weten de workshopleiders en dansmakers van Eye-Wash Productions velen warm te krijgen voor en door dans.
 
"Afscheid"
Op 8 december heeft Eye-Wash Productions met het special project "Afscheid" de besloten bijeenkomst van het Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant afgesloten. In de Wintertuin van het Catharina ziekenhuis werd de voorstelling speciaal gedanst voor diegene die te maken hebben met de zorg in de laatste levensfase. Op een bijzonder speelvlak, waarop woorden geprojecteerd werden die met afscheid te maken hebben, werd een indrukwekkende solo gedanst. Door een goede samenwerking van alle aanwezigen in de zaal kwam de voorstelling tot stand en juist door deze zo belangrijke samenwerking was het resultaat prachtig.
 
   
 
Reactie van Netwerk Palliatieve Zorg: 'Ik wil even laten weten dat ik erg geraakt was door de afsluiting die jullie hebben verzorgd afgelopen dinsdagavond. Het bracht bij mij (en ik heb dit van meerdere mensen gehoord) wat emoties naar boven. Ik vond ook de muziek prachtig en ook zo toepasselijk!'
 
25 workshops op het Elde College!
Vrijdag 25 januari zullen een vijftal workshopleiders van Eye-Wash Productions elk vijf uiteenlopende workshops gaan verzorgen op het Elde College in Schijndel. Alle leerlingen uit de tweede klas maken op deze dag kennis met verschillende dansstijlen zoals Afrikaanse dans, Klassiek ballet, Musicaldans en Hofballet. Onder begeleiding van de workshopleiders zullen ze naast wat theoretische achtergronden zelf in de verschillende stijlen gaan dansen.
 
Bekijk het Eye-Wash video kanaal op Youtube !
Heb je een van onze voorstellingen gemist, dan is de kans groot dat je deze terug kunt vinden op Youtube. Onlangs is er weer een  filmpje toegevoegd; "Gezien". Via onderstaande link kun je deze filmpjes bekijken. En wanneer je op www.youtube.com als zoekwoord "Eye-wash" ingeeft vind je nog meer beeldregistraties!
 
Fame
Begin december is er op het Jan van Brabant College te Helmond gestart met de repetities voor het musicalproject 'FAME'. Eind maart 2010 zullen 55 leerlingen uit verschillende klassen deze musical uit gaan voeren en Eye-Wash Productions zal het dansgedeelte voor haar rekening nemen. Repetitor en dansmaker Vera Deckers zal wekelijks met de leerlingen repeteren en tijdens de uitvoeringen in april mogen de dansers laten zien wat het resultaat is.
 
"Communicatieproject" op basisschool de VIERring
Alle leerlingen van basisschool de Vierring hebben op 11 december deelgenomen aan een van de dansworkshops die in het teken stonden van communicatie. In deze speciaal op maat gemaakte workshops leerden de kleuters een dans waarin werd geschreven, gebeld en gebabbeld. De oudere leerlingen ontdekten in hun workshop verschillen tussen de (non-verbale) communicatie van vroeger en nu. Drie workshopleiders hebben gezorgd voor een swingende ochtend, waarin niet alleen de leerlingen, maar ook een aantal leraren met de voetjes van de vloer gingenÖ
 
 
 
Agenda deze winter
De items in de agenda op www.eyewash.nl geven je via een eenvoudige klik meer informatie over de inhoud van de activiteit.
 
5, 12, 26 januari 2, 9 en 23 februari, 2, 9, 16, 21, 23 en 24 maart - EDUCATION
Choreografie musicalproject FAME!, Jan van Brabant, Helmond
 
22 januari 2010 -EDUCATION
Workshops theaterdans groep 3, Basisschool De Merwijck, Kessel
 
21 en 28 januari 2010 - SPECIAL PROJECT
Afsluiting congres "De oudere chronische patiŽnt", Eindhoven
 
29 januari 2010 - EDUCATION
Workshops voor alle tweede klassers van het Eldecollege, Schijndel
 
7 februari 2010 - EDUCATION
Kleuterdansdag op maat, Patronaat Presenteert, Mierlo -> ' Kijk op www.patronaatpresenteert.nl voor meer informatie!!!
 
14, 21, 28 januari en 4 februari 2010 - EDUCATION
Workshopserie voor de VMBO-theaterklas, Het Hooghuis, Oss
 

Tot zover deze laatste nieuwsbrief van 2009, we houden u natuurlijk graag op de hoogte van alle ontwikkelingen in het nieuwe jaar! Alvast een heel fijn uiteinde en een goed begin gewenst!
 
Sanne, Maud, Lieke, Martijn en Kim