Eye-Wash Productions Nieuwsbrief 60
30-11-2009
 
 
Beste lezer,
 
HIEP HIEP HOERA, deze keer een nieuwsbrief met een feestelijk tintje want Stichting Eye-Wash Productions bestaat 5 jaar! Kim, Martijn, Maud, Sanne en Lieke kijken met gepaste trots terug op deze afgelopen jaren waarin de stichting uitgegroeid is tot een dansonderneming met landelijke bekendheid. Wij willen jullie -onze trouwe fans- hiervoor enorm bedanken en we hopen nog veel jaren DANS te brengen, in de breedste zin van het woord.
 
"DANSBINGO™"
Op 11 en 19 november heeft Francien Bakker, de showhostess van de "DANSBINGO™", weer haar best gedaan om huisartsen aanwezig op een bijscholing van stichting KOH (Kwaliteit en Ontwikkeling Huisartsenzorg) in de prijzen te laten vallen. In het Auditorium van het Maxima Medisch Centrum te Veldhoven zorgde Francien, samen met danseres Fleur en hun technicus voor een levendig en spannend intermezzo.
 
Workshops “Van Hofballet tot Hiphop” voor het VMBO
Leerlingen van het Fioretti College te  Veghel sloten op vrijdag 6 november hun kampweek af met een kunstroute, georganiseerd door MIK kunsteducatie. Eén van de onderdelen van deze route was de workshop “Van Hofballet tot Hiphop” van Eye-Wash Productions. Een workshop waarin de leerlingen kennismaakten met deze dansstijl uit de 17de eeuw en vervolgens zelf aan de slag gingen om het te transformeren naar het heden. Zowel de leerlingen en de docenten waren erg enthousiast en vonden het jammer dat de workshop na 45 minuten alweer voorbij was.
 
  
 
Koorcoachings bij Cantatori del Duomo
De voorstellingen van “En omarm me…” van Cantatori del Duomo op 20 en 21 november in Huis aan de Werf te Utrecht waren een succes. In het voorbereidend traject voor deze speciale voorstelling gaf Kim regieadviezen aan het koor. Daarnaast doorliep Kim een performance-coachingstraject met het koor. Het resultaat mocht er zijn en de reacties uit het publiek waren lovend. Al met al een mooie afsluiting van een goede samenwerking.
 
Voor meer informatie zie de website http://www.cantatori-del-duomo.nl/
 
Dansochtend op basisschool De Bunders
Op 14 oktober heeft al weer het eerste educatieproject van dit schooljaar plaatsgevonden. Op basisschool De Bunders in Oisterwijk werkten de leerlingen van de groepen 1 t/m 4 in één ochtend aan hun kostuum en leerden zij een ‘landen’-dans. Aan het einde van de ochtend presenteerden zij in twee groepen van ruim 100 leerlingen de dansen aan elkaar. Het was een spectaculaire show, waarin de leerlingen een dansante reis maakten langs onder andere Egypte, China en Zuid-Afrika.
 
Communicatieproject op basisschool de Vierring
Op 11 december zullen alle leerlingen van basisschool de VIERring in Eindhoven een workshop op maat aangeboden krijgen door de workshopleiders van Eye-Wash Productions. De speciaal ontworpen workshops staan in het teken van het thema ‘communicatie’ en passen zodoende binnen het communicatieproject op school. Het belooft een swingende vrijdagmorgen te worden!
 
Tot slot nog een leuke reactie op de uitvoering van de dansdag“De school viert feest” op van basisschool de Talententoren op de website van stichting Ku+Cu:
“Stichting Eye-Wash Productions uit Eindhoven heeft deze dag verzorgd. De activiteiten werden ondersteund door hulpouders. Het was een goed georganiseerde dag, het Eye-Wash team is goed op elkaar ingespeeld. Het geluid en de verlichting wordt door een eigen technicus van Eye-Wash gedaan, dus daar hadden we zelf ook geen omkijken naar.
De dag bestond uit verschillende dansworkshops voor alle klassen, die werden georganiseerd en uitgevoerd door de mensen van Eye-Wash. Zij plakten bijvoorbeeld strepen op de vloer en werkten een uur met de danskinderen. Na een pauze gingen de kinderen hun kostuum voor de voorstelling knutselen. Voor de kleuters waren er extra pauzes.
De dag werd afgesloten met een voorstelling. Tijdens de generale repetitie werden alle stukjes dans aan elkaar geplakt tot een echte voorstelling. Pauze, en dan…
Een groot applaus voor alle kinderen!
De dansdag is erg geslaagd. Ouders en kinderen hebben van deze dag genoten.”
 
 
Agenda deze winter
Op dit moment staan er flink wat opties in onze agenda genoteerd. Houdt de site dus in de gaten voor de actuele agenda. De items in de agenda op www.eyewash.nl geven je via een eenvoudige klik meer informatie over de inhoud van de activiteit.
 
8 december 2009 - SPECIAL PROJECTS
Afsluiting voor de netwerkbijeenkomst Palliatieve Zorg, Eindhoven
 
11 december 2009 - EDUCATION
Workshops op maat basisschool de VIERring, Eindhoven
 
29 januari 2010 - EDUCATION
Workshops voor alle tweede klassers van het Eldecollege, Schijndel
 
7 februari 2010 - EDUCATION
Kleuterdansdag op maat, Patronaat Presenteert, Mierlo
 

Tot zover deze nieuwsbrief, dank je wel voor de support de afgelopen vijf jaar, en we hopen je nog veel te mogen blijven verrassen met DANS!
 
Sanne, Maud, Lieke, Martijn en Kim