Eye-Wash Productions Nieuwsbrief 57
24-07-2009
 
 
Beste lezer,
 
We zitten inmiddels midden in de zomer! Eye-Wash Productions rondt haar laatste projecten van dit seizoen af. Gisteren nog werd er weer een geweldige uitvoering van “De school viert feest” neergezet en morgen wordt “Gezien” uitgevoerd op het straattheaterfestival in Venlo. In augustus doen we het wat rustiger aan, maar in september gaan we weer voluit van start met een nieuw seizoen!
Dit en meer vormt de inhoud van deze nieuwsbrief.
 
“Gezien” dit weekend op straattheaterfestival in Venlo!
 
 
Op zaterdag 25 juli staat “Gezien” op het straattheaterfestival in Venlo. Van 13:00 tot 17:00 uur wordt de voorstelling elk half uur uitgevoerd. Voor iedereen die wil komen kijken: je bent van harte welkom in ons kleinste danstheater van Nederland! Je kunt ons vinden op de kruising van de Grote Beekstraat / Vleesstraat in het centrum van Venlo.
Overigens is de vacature voor videocrew inmiddels vergevuld. Nucha van Dijk gaat ons Gezien-team vanaf september versterken.
 
“De school viert feest” in Helmond en Sterksel
Vanaf half juli voerden we de schooldansdag “De school viert feest” uit op basisschool Den Bongerd in Helmond en op basisschool De Talententoren in Sterksel. Beide uitvoeringen hadden een extra feestelijk tintje. In Helmond maakte de dansdag deel uit van een bijzondere feestweek. Dat de kinderen het naar hun zin hadden gehad lieten ze blijken via een bijzondere brief met mooie tekeningen en leuke briefjes die we na afloop mochten ontvangen.
 
 
In Sterksel werd de voorstelling uitgevoerd ter ere van het gloednieuwe schoolgebouw. Op het nieuwe podium dansten de kinderen met veel plezier de stoere en vrolijke dansen!
 
Publicatie in HeArt&Society
HeArt&Society is een uitgave van de landelijke organisatie Kunstenaars&CO en haar partners over de inzet van kunstenaars buiten de kunstpodia. In de uitgave van zomer 2009 wordt Eye-Wash Productions aangehaald als voorbeeld van een organisatie die dans uitvoert buiten de theaters. Een foto van de productie van “Geldrop aan Zee” uit 2007 illustreert het item.
 
Workshops en coaching zangers Vierdaagse Orkest Nijmegen
Op 1 juli gaven we workshops in het Annatheater voor basisschoolkinderen van Korein kinderopvang. Uit alle delen van Brabant en Limburg kwamen de kinderen, die vervolgens de workshops volgenden die Eye-Wash Productions speciaal voor deze gelegenheid ontwierp.
Ook hielden we ons de afgelopen maand regelmatig bezig met het coachen van zangers en koren, waaronder de vocalisten van het Vierdaagse Orkest. Zij bereidden zich voor op de concerten ter ere van de Vierdaagse feesten in en om Nijmegen. De samenwerking verliep voorspoedig en de uitvoeringen werden een groot succes!
 
 
  
 
Agenda t/m september
Wanneer je op
www.eyewash.nl op de items in de agenda klinkt, vind je automatisch meer informatie over de inhoud van de activiteit. De dikgedrukte activiteiten zijn openbaar en gratis toegankelijk!
 
25 juli 2009 - OWN PROJECTS
"Gezien", op Straattheater festival Venlo
 
18 augustus 2009 - CONSULTANCY
Advies Cantatori del Duomo bij vormgeving nieuwe voorstelling, Utrecht
 
31 augustus - CONSULTANCY
Performance coaching Multi(f)vocaal, Geldrop
 
11 september 2009 - EDUCATION
Workshop V.O., Schijndel
 
13 september 2009 - OWN PROJECTS
"Gezien", op festival GeMi, Geldrop
 
25 september - CONSULTANCY
Performance coaching Popkoorn, Nuenen
 
26 september en 3 oktober 2009 - OWN PROJECTS
"Gezien", op Dansweek Brabant, Tilburg
 
27 september 2009 - OWN PROJECTS
"DANSBINGO™", Festival Cult en Tumult, Veldhoven
 
Tot zover deze nieuwsbrief. We wensen je een ontzettend fijne zomer toe en wie weet zien we je op één van de festivals!!!
 
Sanne, Martijn, Lieke, Maud en Kim
Eye-Wash Productions
 
Om je af te melden voor de nieuwsbrief, klik hier