Eye-Wash Productions Nieuwsbrief 55
19-05-2009
 
 
Beste lezer,
 
Met een premičre voor de deur en succesvolle uitvoeringen van de schooldansdag “De School viert Feest”, leek het ons tijd weer een nieuwsbrief te versturen. Wie weet kunnen we je op die manier zo nieuwsgierig maken dat we je a.s. zondag bij ParkDans kunnen begroeten!
 
Pilot “De school viert feest” voor het speciaal basisonderwijs
 
Afgelopen vrijdag beleefden we een heel speciale versie van “De school viert feest”. Bij wijze van pilot voerden we deze dansdag namelijk uit op een school voor speciaal basisonderwijs!
De Sint Maartenschool in De Meern (bij Utrecht) wilde heel graag een dag voor al haar leerlingen organiseren. Ze kwamen bij ons terecht en in een intensief voorbereidend traject hebben we in overleg met de docenten van deze school de dansdag zo aangepast dat het ook uitvoerbaar zou zijn op hun school. Het werd een enorm succes. Dankzij de vereende krachten van alle betrokkenen stonden aan het eind van de dag alle kinderen op het podium naast hun apetrotse docenten!
 
“DANSBINGO™”
 
Goed nieuws! Francien Bakker is binnenkort door iedereen te bewonderen! Het festival Straffe Madammen en Makke Mannen, wat op 19 juni a.s. wordt georganiseerd in Eindhoven heeft Eye-Wash Productions uitgenodigd daar deze voorstelling neer te zetten voor het grote publiek! Meer gegevens zullen gepubliceerd worden in de volgende nieuwsbrief
 
A.s. zondag: Premičre van “Gezien” op ParkDans
 
Na een nogal regenachtige repetitie afgelopen weekend en wat laatste voorbereidingen deze week zullen we zondag 24 mei a.s. “Gezien” voor het eerst gaan tonen aan het publiek!
Drie dansers: Fleur Rutten, Pleuni Sloots en Rianne Freriks zullen deze solo elk kwartier dansen in wat met recht het kleinste danstheater van Nederland genoemd mag worden!
“Gezien” gaat over de kleine dingen die iedereen altijd ziet, maar die met een frisse blik bekeken als nieuw kunnen aanvoelen. In de voorstelling wordt een verbinding gemaakt tussen dans en live videoprojectie, zodat de bezoekers een andere blik kunnen werpen om de wereld om hen heen.
“Gezien” wordt uitgevoerd in het stadswandelpark in Eindhoven, nabij het Radio Monument, tussen 14:00 en 17:00 uur.
 
ParkDans op TV!
Naast “Gezien” is er op ParkDans nog veel meer te bekijken. Het festival start namelijk al op donderdag 21 mei!  Om dat te promoten besteedt Omroep Brabant op 20 mei bij “Inz en Uitz” in het item gesnipperde uitjes aandacht aan dit festival, met beelden van “PICKNICK, de ultieme parkervaring”, de voorstelling die we vorig jaar in premičre lieten gaan tijdens hetzelfde festival (het toenmalige Dans in den Elzent)!
Verder vindt je op www.parkdans.nl meer informatie over het festival en onderaan deze nieuwsbrief lees je ter promotie meer over het internationale Body Dynamics, wat ook onderdeel vormt van ParkDans.
 
Agenda van mei tot half juni
De agenda tot half juni staat vol met workshops op middelbare scholen, dansdagen op basisscholen, een vrijgezellenfeest, een kinderfeest en coachings en die volledige lijst is natuurlijk te vinden op www.eyewash.nl bij: agenda.
Op deze plek lichten we wel speciaal voor jou de openbare voorstellingen nog even uit. Wie weet zien we je daar!
 
24 mei 2009 - OWN PROJECTS
"Gezien" op ParkDans 2009, Eindhoven - premičre
 
19 juni 2009 – OWN PROJECTS
"DANSBINGO™", Festival Straffe madammen en makke mannen, Eindhoven
 
Dan tot slot nog een tip:
We blijven doorgaan met het coachen van koren en dansgroepen. Het resultaat daarvan is o.a. zaterdag 30 mei te bewonderen in Mierlo. Daar vindt het Jazzfestival “Jazz in Antwood” plaats. Voor meer info: kijk op www.jazzinantwood.nl
 
Dat was de nieuwsbrief weer tot zover! Hopelijk zien we je a.s. zondag bij ParkDans!
 
Vriendelijke groeten,
Maud, Kim, Sanne, Martijn en Lieke
 

PS. Extra info over Body Dynamics:
Parkdans is dit jaar gastheer van het internationale dansfestival Body Dynamics. Groepen uit Brabant, Limburg en Belgie treden samen in 1 verrassend programma op. Met Compagny DZ uit Sittard, Dansnest uit Breda, De Muzerije uit Den Bosch, Kinemusikei uit Mortsel (BE) en Danscie Vigelandt uit Zoersel (BE). Geniet van amateurdans met internationale klasse!
Body Dynamics, 23 mei, 20.15 uur, Parktheater. Toegang 5 euro, Kaartverkoop via Parktheater Eindhoven: 040-2111122
 
 
Om je af te melden voor de nieuwsbrief, klik hier