Eye-Wash Logo
Eye-Wash Productions Nieuwsbrief 65
15-05-2010


Beste lezer,
 
Eye-Wash Productions maakt dit festivalseizoen een vliegende start door de tweede prijs te winnen op het straatfestival 'Buitenkans' in Enschede. Lees hieronder meer over onder andere het commentaar van de jury, lees over de première van "JA!" en kijk in de agenda of je deze zomer ook een van onze voorstellingen kunt komen bezoeken!
 
Première "JA!" op Parkdans
30 mei a.s. zal op Parkdans in Eindhoven de nieuwe voorstelling "JA!" in première gaan. Deze voorstelling gaat over de ware liefde en alles wat daaraan vooraf gaat. Vijf dansers dansen deze voorstelling in een bijzondere setting: Het Mobiele Danshuis van Station Zuid. De voorstelling is gratis toegankelijk en zal uitgevoerd worden om 14:30 en om 16:00 uur.
 
 
Bekijk de trailer online
 
Kom ook naar de kennismakingsworkshop moderne dans voor senioren in Eindhoven.
Op woensdagmiddag 26 mei om 13:30 staat Francien Bakker klaar om je te verwelkomen in de opblaasbare Dans Domes van Station Zuid. Speciaal voor het dansfestival Parkdans staan deze futuristische bouwwerken bij het Parktheater aan de Elzentlaan in Eindhoven. Na een spannend spelletje "DANSBINGO™" - waar je je eigen dans kunt winnen - kun je geheel vrijblijvend deelnemen aan de workshop moderne dans voor senioren. De workshop is speciaal ontwikkeld voor senioren die het leuk vinden om op een andere, wellicht nieuwe manier te dansen. Zowel mobiele als minder mobiele senioren kunnen deelnemen, de workshop is namelijk ook te volgen vanaf een stoel. Alle reden dus om op 26 mei naar het danshuis te komen. Het totale programma zal van 13:30 tot ongeveer 15:30 duren, tussendoor wordt uiteraard gepauzeerd.
 
 
Tweede prijs voor "Gezien" in Enschede!
Zondag 9 mei heeft Stichting Eye-Wash Productions de tweede prijs in ontvangst mogen nemen op het internationale theaterfestival Buitenkans. Ze ontving deze prijs voor de korte productie "Gezien". Buitenkans is een straattheaterfestival in Enschede, dat een podium biedt aan jong en nieuw talent uit binnen- en buitenland. De jury van Buitenkans vond de voorstelling beheerst gedanst, met mooi gebruik van techniek. "Gezien" vormde volgens hen een rustpunt binnen de drukte van het festival. Eye-Wash Productions ging met een oorkonde naar huis met daarbij een contract voor twee betaalde uitvoeringen op theaterfestivals in Nederland. Zodoende zal "Gezien" binnenkort vaker te zien zijn.
 
  
 
Voorstellingen Fame groot succes
Op 26 en 27 april presenteerden de leerlingen van het Jan van Brabant college in Helmond na maanden hard repeteren de musical FAME. Vera Deckers, een van de vaste docenten van Eye-Wash Productions, maakte de dansen voor deze productie. Al vanaf januari repeteerde ze met een groep zeer enthousiaste leerlingen. Het resultaat mocht er zeker wezen. Na afloop van de voorstelling werd Vera op het podium geroepen en kreeg ze van zowel de dansers, de spelers als de docenten en de andere aanwezigen flink wat complimenten. De dansen zagen er prachtig uit, werden goed uitgevoerd en zorgden voor een aantrekkelijke dynamiek in de voorstelling. Er werd zelfs al gevraagd of ze volgend jaar terug wilde komen, dus wie weet…
 
 
  
 
Eindperformance HAVO5 beeldend, Montessori College ROC, Eindhoven
"De mens als machine..." Dat was het thema van de allerlaatste examenopdracht die de leerlingen van HAVO5 beeldend voor hun kiezen kregen. Twaalf leerlingen ontwierpen kostuums en bedachten bewegingen. Eye-Wash Productions werd door de school aangetrokken om samen met hen een performance vorm te geven die de afsluiting zou vormen van vijf jaar lessen beeldend op hun middelbare school. Op 18 april werd voor een groot publiek de performance uitgevoerd in de tuin van museum 't Oude Slot in Veldhoven. De reacties waren erg positief: 'De performance door de leerlingen van Havo 5 was indrukwekkend en bijzonder. De kostuums bepaalden de beweging [...] De leerlingen waren met recht trots en de bezoekers reageerden enthousiast.'
 
 

 
Agenda 2010
De items in de agenda op www.eyewash.nl geven je via een eenvoudige klik meer informatie over de inhoud van de activiteit. De dikgedrukte activiteiten zijn toegankelijk voor iedereen.
 
18 mei 2010 - EDUCATION
Kennismakingsworkshops Afrikaans dans, Sint-Oedenrode
 
18 mei 2010 - EDUCATION
Kennismakingsworkshops theaterdans, Budel
 
26 mei 2010 - OWN PROJECTS / EDUCATION
"DANSBINGO™" en Kennismakingsworkshop moderne dans voor senioren, Mobiele Danshuis, Eindhoven
 
28 en 29 mei 2010 - OWN PROJECTS
Guerilla-act "La vie en Roos", ter promotie van Parkdans in het centrum van Eindhoven
 
30 mei 2010 - OWN PROJECTS
Première "JA!", Mobiele Danshuis, Parkdans, Eindhoven
 
2 juni 2010 - EDUCATION
Kennismakingsworkshops Afrikaanse Dans, Sondervick, Veldhoven
 
Tot zover deze nieuwsbrief. Wij hopen van harte om je binnenkort bij een van onze voorstelling op de festivals te mogen begroeten!
 
Sanne, Maud, Kim, Martijn en Lieke