Eye-Wash Productions Nieuwsbrief 64
17-04-2010
 
 
Beste %FullName%,
 

Het festivalseizoen staat weer voor de door, en dat betekent dat je ook al dit voorjaar weer op verschillende plaatsten van het land kunt komen kijken naar een van onze voorstellingen.
Dit seizoen beleeft de korte theatervoorstelling "JA!" haar openbare première. Ook spelen we "Gezien", "La Vie en Roos" en "DANSBINGO™" op diverse plekken die toegankelijk zijn voor iedereen.
Natuurlijk gaan we ook door met projecten op het educatieve vlak en aan het eind van deze nieuwsbrief zul je kunnen lezen dat we op het gebied van consultancy ook zeker niet stil zitten!

 

Gratis voorstelling en workshop, doe mee:
"DANSBINGO™" en kennismakingsworkshop moderne dans voor senioren.
Op 26 mei is het zover, de tweede openbare workshop moderne dans voor senioren zal dan plaatsvinden in het mobiele danshuis van station Zuid! De opblaasbare 'Dans Domes' die van 26 t/m 30 mei bij het Parktheater in Eindhoven zullen staan, vormen het mobiele theater waar belangstellenden kunnen deelnemen aan de "DANSBINGO™" en de workshops moderne dans voor senioren. De workshop is speciaal ontwikkeld voor senioren die het leuk vinden om op een andere, wellicht nieuwe manier te dansen. Zowel mobiele als minder mobiele ouderen kunnen deelnemen,de workshop is namelijk ook te volgen vanaf een stoel. Alle reden dus om op 26 mei om 13:30 naar het danshuis te komen om eerst gezellig op te warmen bij Francien Bakker van de "DANSBINGO™" en vervolgens aan te haken bij de workshop. Het totale programma zal ongeveer tot 15:30 duren, tussendoor wordt uiteraard gepauzeerd.

 

Wil je een e-card versturen van Francien Bakker? Kijk op: http://www.danshuisstationzuid.com/nl/producties/NEXT_Stop_DANSBINGO/fotos.aspx?foto=403
Overigens zullen we op Parkdans ook "JA!" in première laten gaan. In de volgende nieuwsbrief lees je daar meer over.
 
Dansen op de Mytylschool
Op de Mytylschool in Eindhoven, waar kinderen met een lichamelijke handicap naar school gaan, heeft Eye-Wash Productions op 9 maart met de jongste leerlingen een superleuke workshop ochtend gehad. Drie klassen van de onderbouw hebben in de speelzaal gedanst als de dwergen van Sneeuwwitje. De op maat gemaakte workshops sloten goed aan bij het thema sprookjes van de culturele week van de school. De leerlingen hebben laten zien dat je ook met een lichamelijke beperking heel goed kunt dansen. De dwergjes gaven een eigenwijze presentatie en zowel de leerlingen als de leerkrachten vonden het initiatief zeker voor herhaling vatbaar! De plannen hiervoor zitten al in de pijpleiding.
 
BUITENKANS voor Eye-Wash Productions!
Op 9 en 10 mei opent straattheaterfestival Buitenkans in Enschede het festivalseizoen met jong en nieuw talent. Op het festival zullen zeer uiteenlopende disciplines te zien zijn, van circus tot literatuur, theater, dans en muziek. De voorstelling "Gezien" van Eye-Wash Productions is geselecteerd uit een voorronde waar ruim 80 acts aan meededen. Een 20-koppige jury zal beoordelen wie van de 50 overgebleven kunstenaars de meest frisse wind is in theaterland. De kunstenaar die wint kan optredens in België, Duitsland en Nederland winnen. Natuurlijk weegt de mening van het publiek (zwaar) mee in het oordeel van de jury. Kom dus op 9 mei naar Enschede om ons aan te moedigen. Kijk voor meer informatie op www.buitenkans.com.
 
   
 
Dans op het Fioretti college
De leerlingen van het VMBO praktijkonderwijs op het Fioretti College in Veghel hebben op 16 april kennis gemaakt met moderne-theaterdans. In de workshops hebben ze een stuk dans ingestudeerd waarbij veel aandacht is besteed aan de performance van de leerlingen. Hoe zet je iets neer op het podium zodat het aantrekkelijk is om naar te kijken. Op televisie in de vele talentenshows ziet dat er zo gemakkelijk uit, maar doe dat maar eens na…
 
Vrijgezellenfeesten en kinderfeestjes
De afgelopen maanden zijn er bij Eye-Wash Productions weer een aantal aanvragen voor workshops op vrijgezellenfeestjes of kinderfeestjes binnengekomen. Op zaterdag 10 april hebben we een vrijgezelle dame verrast met een op maat gemaakte workshop. Ook staat er binnenkort weer een kinderfeestje op het programma waar we met de jongens en meiden aan dans gaan instuderen en de bijbehorende kostuums gaan knutselen. Het zal vast een fijne middag worden.
Voor meer informatie over deze activiteiten kun je klikken op de onderstaande links:
- Kinderfeestje > online folder (pdf)
- Vrijgezellenfeest >  online folder (pdf)
 
Consultancy: Ron Aarts door naar liveshows Una Voce Particolare!
Al even geleden, op 4 maart, coachte Kim zanger Ron Aarts tijdens zijn voorbereidingen voor de audities van Una Voce Particolare. Ron kende Eye-Wash Productions door de coaching die Kim vorig jaar gaf aan de zangers van het Vierdaagse Orkest in Nijmegen, waar hij één van de solisten was.
Eén van zijn doelen dit jaar was het deelnemen aan de audities voor de bekende tv-show. Omdat Ron dat goed wilde aanpakken investeerde hij ook in performance coaching. Deze week mochten wij van een enthousiaste Ron horen dat hij door is naar de liveshows die in juni opgenomen zullen gaan worden!!! 
 
Agenda 2010
De dikgedrukte activiteiten zijn vrij toegankelijk!
De items in de agenda op www.eyewash.nl geven je via een eenvoudige klik meer informatie over de inhoud van de activiteit.
 
20, 25, 26 en 27 april 2010 - EDUCATION
Choreografie musicalproject FAME!, Jan van Brabant, Helmond
 
 
18 april 2010 - EDUCATION
Eindperformance HAVO5 beeldend, Montessori College ROC, Eindhoven
15:00 Het Oude Slot - Veldhoven
 
16 april 2010 - OWN PROJECTS / EDUCATION
Kennismakingsworkshop moderne-theaterdans, Fioretti College, Veghel
 
9 mei 2010 - OWN PROJECTS
"Gezien", Festival Buitenkans, Enschede
 
26 mei 2010 - OWN PROJECTS / EDUCATION
"DANSBINGO™" en Kennismakingsworkshop moderne dans voor senioren, Mobiele Danshuis, Eindhoven
 
28 en 29 mei 2010 - OWN PROJECTS
Guerilla-act "La vie en Roos", ter promotie van Parkdans in het centrum van Eindhoven
 
30 mei 2010 - OWN PROJECTS 
Premiere "JA!, Mobiele danshuis, Parkdans, Eindhoven
 
5 juni, 13 juni en 7 juli 2010 - CONSULTANCY
Performance coaching vocalisten Vierdaagse Orkest, Nijmegen
 
Tot zover deze nieuwsbrief. Wij hopen van harte om je binnenkort bij een van onze voorstelling op de festivals te mogen begroeten!
 
Sanne, Maud, Kim, Martijn en Lieke