Eye-Wash Productions Nieuwsbrief 63
26-03-2010
 
 
Beste lezer,
 
Begint er bij u ook altijd weer iets te kriebelen als de lente in aantocht is? Bij het team van Eye-Wash Productions in ieder geval wel. In deze nieuwsbrief kunt u lezen welke bijzondere projecten dit voorjaar bij ons borrelen en in ontwikkeling zijn.
 
Kennismakingsworkshop moderne dans voor senioren
Al geruime tijd stond op het wensenlijstje van Eye-Wash Productions om een dansworkshop te ontwikkelen voor senioren. Na een zorgvuldig traject waarbij onder andere advies is ingewonnen bij een fysiotherapeute en een dansconsulent die gespecialiseerd is in ouderendans, is de kennismakingsworkshop moderne dans voor senioren een feit! De workshop is ontwikkeld voor senioren die het leuk vinden om op een andere, wellicht nieuwe manier te dansen. Zowel mobiele als minder mobiele ouderen kunnen deelnemen. De workshop is namelijk ook te volgen vanaf een stoel.
Op 12 maart heeft inmiddels de tweede pilot van de workshop plaatsgevonden bij seniorenvereniging De Kersenplukkers te Mierlo. De deelnemers van de workshop waren zeer enthousiast en verschillende personen vroegen al of er een vervolg kwam.
Op dit moment staan er twee workshops gepland in het Mobiele Danshuis van Station Zuid op 29 maart 2010 in Breda en op 26 mei 2010 in Eindhoven. Voor alle senioren die zin hebben is er een plekje om mee te doen en kennis te maken met moderne dans.

Workshopserie VMBO-theaterklas
Met een serie van 4 dansworkshops op maat hebben de leerlingen van de VMBO-theaterklas van middelbare school Het Hooghuis in Oss ervaren hoe het is om modern, jazz en musical dans te maken en te performen. In de eerste workshop maakten zij kennis met jazzmusicaldans, waar zij gedurende de 2e workshop dieper op in gingen. De 3e les stond in het teken van moderne dans en tijdens de laatste workshop gingen de leerlingen in kleine groepjes zelf aan het choreograferen aan de hand van een stappenplan. Bij de eindpresentatie van de eigen choreografieŽn was goed te zien dat de leerlingen veel toepasten wat ze geleerd hadden van de workshopsessies. 

 
 
La Vie en Roos
Op 27 februari 2010 dansten drie danseressen in opdracht van Partij van de Arbeid - Groen Links in Mierlo een bijzondere invulling van een traditionele publiciteitscampagne. Dwars door het centrum van Mierlo liepen de drie dansers met kruiwagens gevuld met rozen. Als een kleine parade trokken zij door het dorp waar ze op sommige plekken een kleine theatersetting bouwden en rozen uitdeelden aan de potentiŽle stemmers voor de gemeenteraadsverkiezingen.

  
 
Schoolmusical FAME
Op het Jan van Brabant College Helmond zijn de leerlingen die dansen in de schoolmusical FAME nog steeds hard aan het repeteren. Onder leiding van een workshopleider van Eye-Wash Productions repeteerden zij vanaf januari al wekelijks voor de voorstelling die steeds dichter bij komt. Op 26 en 27 april staan de uitvoeringen gepland, dus er komen nog een aantal repetities aan.
 
Agenda 2010
De items in de agenda op www.eyewash.nl geven je via een eenvoudige klik meer informatie over de inhoud van de activiteit.
 
2, 9 en 23 februari, 2, 9, 16, 21, 23 en 24 maart 6, 13, 20, 25, 26 en 27 april 2010 - EDUCATION
Choreografie musicalproject FAME!, Jan van Brabant, Helmond
 
12 februari, 19 maart, 9, 16 en 18 april 2010 - EDUCATION
Begeleiding en vormgeving eindperformance HAVO5 beeldend, Montessori College ROC, Eindhoven
 
29 maart 2010 - OWN PROJECTS / EDUCATION
"DANSBINGOô" en Kennismakingsworkshop moderne dans voor senioren, Mobiele Danshuis, Breda
 
10 april 2010 - CONSULTANCY
Performance coaching, Vocalight, Doorwerth
 
10 april 2010 - EDUCATION
Vrijgezellenfeest, Breda
 
26 mei 2010 - OWN PROJECTS / EDUCATION
"DANSBINGOô" en Kennismakingsworkshop moderne dans voor senioren, Mobiele Danshuis, Eindhoven
 
Tot zover deze nieuwsbrief. Eye-Wash Productions wenst u een fijne lente en kijkt er alvast naar uit om u bij een van onze voorstellingen op de komende zomer festivals weer te verwelkomen. Hierover volgt in de volgende nieuwsbrief meer informatie.
 
Sanne, Maud, Kim, Martijn en Lieke