“VERLICHT EEN DONKER HART”
Een Eye-Wash Productions Special Project in het kader van Serious Request van 3FM

Op 20 december konden we aan de DJ's in het Glazen Huis in Eindhoven een cheque overhandigen met daarop de €2.354,00 die we samen met jou hebben opgehaald!!!


Video's bekijken:

Directe reactie van 3FM DJ Coen Swijnenberg:
“Wauw! Dit is echt heel bijzonder, ontzettend gaaf! Jullie hebben er ook echt werk van gemaakt.”

Slaapgast Guus Meeuwis voegde er de volgende ochtend eraan toe dat de dans midden in de nacht toch wel het meest bijzondere was dat hij had meegemaakt tijdens zijn verblijf in het Glazen Huis.

Nieuwsflitsen

Achtergrondinformatie 
17 december 2010 begon de 3FM actie: Serious Request in Eindhoven. Een aantal DJ's van 3FM werden een week lang, zonder eten, opgesloten in een Glazen Huis op de Markt in Eindhoven. Hier maakten zij dag en nacht radio om zo de aandacht op het goede doel te vestigen.  Twee jaar geleden voerden we al een dergelijke ludieke en spontane actie uit in Breda waarmee we zo’n € 1500,- bijeen brachten. Deze editie wilden we dat proberen te evenaren, samen met twee stagiaires die dit supergave plan initieerden: Jasmijn Grooten en Carline Slaats van de Artez dansacademie in Arnhem.

Concept
In de dans verbeeldden we een eenzaam persoon, die met hulp van anderen en het rode kruis weer een toekomst voor zich ziet: Verlicht een donker hart!
 
Uitvoering Nacht van 19 op 20 december 2010 – Plein voor het Glazen Huis – Eindhoven  

Concept en choreografie:
Jasmijn Grooten, Carline Slaats, Kim van Vlerken Productie en concept-advies: Eye-Wash Productions
Dansers: Vera Deckers, Marleen Manders, Natalie Marijs, Anniek Pacilly, Fleur Rutten, Carline Slaats en Mijke Voermans
Bewegers: Sandra Bedaf, Susan Beerens, Carmen van Bergen, Lise van Bokhoven, Monique Boots, Joske de Gooijer, Hanneke van der Heijden, Evelien Hommes-Romonesco, Phia Jongstra, Brigitte Olislagers, Danielle Ophelders-Bos, Irene Romonesco, Loekie Ruissen, Regina Vink, Else van Vlerken, Kim van Vlerken, Lydia van der Wal, Linda van Westerlaak en Wendy Zweegers Coördinatie dansers: Jasmijn Grooten, Carline Slaats en Kim van Vlerken Coördinatie crew: Maud van Vlerken
Coördinatie techniek en decor: Martijn Ruissen
Special effects: Lieke Segers-de Man
Contacten pers: Sanne Peters
Crew: Tom Augustinus, Niek Bakker, Eva van Berlo, Hella van Berlo, Misha van Berlo, Arabella Ganzeman, Bastiaan van de Laar, Annie Koolen, Jeanne Koolen, Jack van den Nieuwenhof, Wilma Nolden, Rachael Reeves, Jeroen Ruissen, Piet Ruissen, Peter Vodegel, Wijnand, Bjorn van der Zanden e.a.