BSO-workshopserie "Voeding en Bewegen" voor groep 5 t/m 8

Inleiding
Voeding en bewegen zijn belangrijk voor iedereen. Toch worden steeds meer mensen te dik, ook kinderen. Deze kinderen hebben later meer kans op gezondheidsproblemen.
Eye-Wash Productions vindt het belangrijk aandacht te besteden aan dit thema. Dat doet zij via een speciale workshopserie theaterdans voor de BSO.
 
De workshopserie
Tijdens de workshopserie staat dansplezier voorop. Daarnaast wordt ook op speelse manier aandacht besteed aan evenwichtige voeding en gezond bewegen. Via een warming up en wat oefeningen komt het thema aan bod en ook in de choreografie, die gedurende de vier workshops wordt ingestudeerd komt deze terug.
De dansstijl die als uitgangspunt wordt gebruikt gaat uit van bewegingen uit het dagelijks leven en musicaldans. Het gezamenlijk toewerken naar een mooi resultaat en het neerzetten van een goede performance staan centraal.
Aan het eind van de serie wordt de choreografie vervolgens gepresenteerd aan andere kinderen van de BSO. Zo slaan we twee vliegen in één klap: De deelnemers van de workshop komen meer te weten over evenwichtig eten en gezond bewegen. En de toeschouwers krijgen er en passant ook nog wat van mee…

Uitvoering:
29 juni, 6, 13 en 20 juli 2010, BSO Helmond

Concept: Vera Deckers i.s.m. Eye-Wash Productions
Workshopleider: Vera Deckers